De Ontmoeting: Bianca Veenstra

Heerenveen - Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? Vandaag in de rubriek De Ontmoeting Bianca Veenstra, eigenaresse van Bed & Breakfast Uitgerust voor Zaken.

Wie ben je? “Ik ben Bianca Veenstra en ik ben 37 jaar. Ik run B&B Uitgerust voor Zaken aan Rottumerweg 17 in Heerenveen. Een aantal jaar geleden hebben we een oude boerderij opgekocht die klaar was om naar de sloop te gaan. We hebben daar zes ruime en luxe kamers in gemaakt: vier op de benedenverdieping en twee op de eerste verdieping. Alle kamers zijn uniek en met oog voor detail ingericht.”

Waarom is B&B Uitgerust voor Zaken opgericht? “Het idee is ontstaan op een vrijdagmiddag dat we de kinderen bij de oppas ophaalden en langs de boerderij reden. We reden daar wekelijks langs, maar toen zag ik opeens kansen bij de boerderij. Zo’n mooi plekje in Heerenveen waar niets mee werd gedaan. Dit leek ons een prachtige plek om een B&B te starten, maar dan wel één die zowel voor de vakantie- als zakelijke gasten een ‘thuis ver weg van je huis’ is. Diezelfde avond hebben mijn man en ik een schetstekening en een ondernemingsplan gemaakt. Na een aantal gesprekken bij de gemeente, kregen we groen licht en begonnen we met de verbouwing van de boerderij. Sinds 1 september zijn we open.”

Wat maakt B&B Uitgerust voor Zaken anders dan andere B&B’s? “Zowel zakelijke- als vakantiegasten zijn hier welkom. Alle voorzieningen om rustig te kunnen werken zijn aanwezig, daarnaast is er veel ruimte voor ontspanning. Bij Uitgerust voor Zaken ervaar je de ruimte van een luxe suite, het comfort van een hotel en het warme welkom van een Bed & Breakfast. Verder kun je hier zelf je lunch of diner bereiden, is er een relaxruimte met lekkere zitjes en een eetkamer met kookeiland. Je kunt hier op jouw tijd ontbijten, ontspannen of een typisch Fries hapje of drankje nuttigen. Ook is het in overleg mogelijk om klanten of collega’s uit te nodigen, zodat je geen extra ruimte hoeft te huren voor zakelijke meetings. Wij vinden het belangrijk dat mensen hun verblijf naar wens invullen en dat het het aan niets ontbreekt!”

Waar is de B&B te vinden? “B&B Uitgerust voor Zaken is gelegen aan de rand van Heerenveen aan de Rottumerweg 17, in een omgeving die juicht van het groen. Met een park en de Van Engelenvaart naast de deur én het centrum van Heerenveen, Thialf, sc Heerenveen op nog geen vijf minuten rij-afstand, is er van alles te beleven. Het is een unieke plek in Heerenveen. We zijn de hele week open. Voor meer informatie kan men kijken op www.uitgerustvoorzaken.nl.”