Heerenveense sportclubs winnen €10.000 in de Nuon Club Competitie

HEERENVEEN -  Hoofdprijzen voor AV Heerenveen en VV Gersloot. Een lagere energierekening, zodat er meer geld overblijft voor de sport.

Dat was de inzet van de derde editie van de Nuon Club Competitie, de landelijke energiebespaarwedstrijd voor sportclubs. Vanaf deze week mogen negen sportclubs zich officieel de winnaar noemen. Zij ontvangen elk 10.000 euro. Ook AV Heerenveen en VV Gersloot horen bij de gelukkige winnaars.
 Met hun creatieve ideeën om energie te besparen, drongen vijftig clubs door tot de finale. Naast AV Heerenveen en VV Gersloot werden ook de Heerenveense clubs VV Jubbega en PSV ’t Haskelân genomineerd.
De negen winnende clubs slaagden er vervolgens in de meeste publieksstemmen binnen te slepen. Zij ontvangen allen een cheque van 10.000 euro. Dat bedrag mogen ze investeren in maatregelen voor energiebesparing en duurzame energie om zo de energierekening structureel te verlagen.
De afgelopen weken konden alle Nederlanders stemmen op hun favoriete sportclub via nuon.nl/club. De ruim zestigduizend stemmen - uit binnen- en buitenland - zijn inmiddels geteld.
Op zaterdag 19 november krijgen AV Heerenveen en VV Gersloot bezoek van de jury. Dan wordt de prijs op feestelijke wijze uitgereikt door jurylid Naomi van As. Alle vijftig finalisten van de Nuon Club Competitie krijgen bovendien een gratis energieadvies, waarbij de energiehuishouding van de vereniging gedetailleerd in kaart wordt gebracht. Met de aanbevelingen uit het advies kunnen de sportclubs aan de slag om zelf de energierekening omlaag te brengen.
Besparing op energie hard nodig
De energiekosten van sportclubs bedragen gemiddeld 15-20% van de begroting. Uit recent onderzoek van Nuon bleek dat 40% van de Nederlandse sportclubs financiële problemen heeft, een stijging van 4% ten opzicht van twee jaar geleden. En dat voelen de clubs: kantineprijzen en contributies moeten worden verhoogd of trainingen worden geschrapt. Een forse besparing op de energierekening is dan ook meer dan welkom.