Informatieavond over dementie in De As

HEERENVEEN - Mensen met een verstandelijke beperking krijgen vaker en op jongere leeftijd te maken met dementie dan anderen.

Toch zijn nog maar weinig mensen op de hoogte van dit probleem. Familieleden, zorgprofessionals én mensen met een verstandelijke beperking zelf, hebben steeds meer behoefte om hun ervaringen te delen en te zoeken naar mogelijkheden om de zorg te verbeteren. Daarvoor wordt op 14 november as. in Heerenveen een zogenoemde Dementietafel georganiseerd.

 Het thema van deze informatie- en ontmoetingsavond  is ‘goede informatie en samenwerking is belangrijk’. Artsen Verstandelijk Gehandicapten Rixt Huls en Judith Peters spreken over dementie bij mensen met een verstandelijke beperking.

 De avond vindt plaats vanaf 19.00u in Wijkcentrum de As, Weegbree 72 Heerenveen en wordt georganiseerd  door acht zorg- en belangenorganisaties. Zowel ouders/verwanten, zorgprofessionals als mensen met een verstandelijke beperking zelf kunnen in een open en ongedwongen sfeer hun ervaringen delen en informatie uitwisselen.

 Kijk voor meer informatie op: www.zorgbelang-fryslan.nl/dementietafel

De deelnemende organisaties zijn: Alzheimer Nederland, JP van den Bentstichting, LFB, Maeykehiem, Philadelphia, Talant, Ouderen Psychiatrie Friesland en Zorgbelang Fryslân en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Heerenveen.

Toegang gratis.