De Ontmoeting: Sieta Nijholt-Tacoma

Heerenveen - Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? Vandaag in de rubriek De Ontmoeting Sieta Nijholt-Tacoma, pedicure bij Pedicure Fuotprint.

Wie ben je? “Mijn naam is Sieta Nijholt-Tacoma en ik ben 57 jaar. Ik ben nu zo’n 25 tot 30 jaar pedicure. Ik was verpleegkundige en mijn interesse voor voeten werd in het ziekenhuis versterkt. Daarom ben ik 25 jaar geleden Pedicure Fuotprint begonnen. En omdat ik ervan uitging dat ik kinderen zou gaan krijgen, ben ik toch op een gegeven moment de opleiding gaan doen. Met mijn verpleegkundige achtergrond was het vertrouwd voor mensen met diabetes of reuma, omdat de aantekeningen toen nog niet bestonden.”

Kun je wat meer vertellen over Pedicure Fuotprint? “Ik bied alle behandelingen aan die een medisch pedicure uit mag voeren. Daarnaast ben ik ook medisch pedicure sport (MPS) en oncologisch voetzorgverlener (OVV). Als MPS mag ik tapen en als OVVer mag ik mensen die behandeld worden voor kanker, na toestemming van de arts, behandelen. Omdat chemokuren vaak invloed hebben op o.a. nagels, moet er extra zorg aan gegeven worden. Ik krijg patiënten met verschillende aandoeningen in mijn praktijk, al dan niet op verwijzing. Mensen met voetproblematiek, patiënten met reuma, diabetes of een andere aandoening. Alle leeftijden, mannen en vrouwen. Kortom iedereen. Onze praktijk is rolstoeltoegankelijk en alles is op de begane grond. Hier is bewust voor gekozen, omdat we ook mensen die slecht ter been zijn of die in een rolstoel zitten, kunnen behandelen. Ik heb inmiddels een aardige klantenkring opgebouwd. Dagelijks zie ik tussen de 14 tot 20 klanten. De praktijk is gevestigd aan de Leeuwarderstraatweg 54 te Heerenveen. Daarnaast zijn we te vinden op internet, zoals onze website: www.fuotprint.nl of op Facebook.”

Pedicure Fuotprint bestaat deze maand 25 jaar, hoe ga je dat vieren? “Op vrijdag 25 november vanaf 14.00 uur, is iedereen welkom om dit jubileum te komen vieren. Daarnaast hebben we in de maand november een actie dat mensen op afspraak langs kunnen komen voor een gratis voetencheck. De mensen krijgen dan tips bij eventuele constateringen. Tijdens ons feestje is er ook een prijsvraag, waarmee leuke prijzen zijn te winnen.”

Had je verwacht zo lang te blijven bestaan? “Dat was wel mijn doelstelling. En omdat het vak zo leuk is, ging dat ook vanzelf mede door mijn vaste klantenkring, maar ook door bestuurstaken en docentschap op dit vakgebied.”

Wat vind je het leukste aan je werk? “Het contact met de klanten vind ik erg leuk. Daarbij geeft het mij altijd een goed gevoel als klanten tevreden mijn praktijk verlaten. Dat ik een oplossing kan vinden voor een voetprobleem of samen met een andere discipline tot een oplossing kan komen voor klachten, maakt het voor mij uitdagend.”