Investeringskalender 2017-2027 gepresenteerd

WOLVEGA - Burgemeester Gerard van Klaveren heeft in het bijzijn van Desiree Deurloo, hoofd communicatie, donderdagmiddag in het gemeenhuis in Wolvega de Investeringskalender 2017-2027 gepresenteerd.

In de investeringskalender worden zeven belangrijke projecten genoemd. Voorop staat een verbetering van economie, veiligheid en ruimtelijke kwaliteit. Niet alleen voor de inwoners en bedrijven, maar ook voor de bezoekers en (toekomstige) samenwerkingspartners die de gemeente verwelkomt.

De zeven projecten zijn: aanleg breedband in buitengebied, aanpak fietspad langs de Linde, winkelcentrum Wolvega compact en aantrekkelijk en meer ruimte voor cultuur en natuur in Rottige Meente, Noordwolde werkt hard aan toekomst, landelijke weg past beter bij De Blesse en tot slot fietstunnel onder spoor Lycklamaweg in Wolvega.

Inmiddels is duidelijk dat het natuurgebied Rottige Meente niet wordt gekoppeld aan het Nationaal park de Weerribben en de Wieden. Burgemeester Van Kalveren zegt hier erg teleurgesteld over te zijn. ,,Omdat er vele jaren aan gewekt is. De gemeente Steenwijkerland laat het afweten. Als het provinciaal plan om breedband voor snelle internet in de dorpen te lang duurt wordt onderzocht of de OWO gemeenten Weststellingwerf, Ooststellingwerf en Opsterland dit project zelf kunnen oppakken.”