De Ontmoeting: Loraine Kammeron-Monhemius

Heerenveen - Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? Vandaag in de rubriek De Ontmoeting Loraine Kammeron-Monhemius, eigenaresse van dansschool Dance Centre FAYA!.

Wie ben je? “Mijn naam is Loraine Kammeron-Monhemius, ik ben 48 jaar en ben geboren in Paramaribo. Vanaf mijn 5e woon ik in Heerenveen. Ik ben in 2006 gestart met dansschool Dance Centre FAYA! en hiervoor was ik als dansdocente werkzaam bij verschillende muziekscholen in Friesland. Daarvoor was ik werkzaam als zangeres/danseres in verschillende musicalproducties van Joop van den Ende.”

Wat is Dance Centre FAYA! voor dansschool? “Dance Centre FAYA! is een dansschool voor iedereen. Jonge- en oudere dansers kunnen in verschillende leeftijdscategorieën en niveaus aan hun dansmoves werken. We bieden de volgende lessen aan: K3/kinderdans, DanceMix, Hiphop, Dancehall, Modern Jazz, Musical Theater, Zumba Dance Workout, Urban Dancehall Workout. Geïnteresseerden kunnen altijd een proefles bij ons volgen en zo kunnen ze het best ervaren welke lesgroep het beste bij ze past. De danslessen zijn er in verschillende leeftijdscategorieën en zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes. Dans is niet leeftijdsgebonden en iedereen is dus van harte welkom. De dansschool is gevestigd aan de Opslach 5 in Heerenveen.”

Welke nieuwe dansprojecten staan er op de planning bij Dance Centre FAYA!? “Dit 11e dansseizoen gaan we een aantal nieuwe projecten organiseren. We gaan in november en december langs de scholen met ons nieuwe project: DANCE 2 SCHOOL WORKSHOPS. Tijdens deze workshops maken kinderen kennis met dans en de cultuur van dans. Op een leuke en speelse manier komen verschillende dansstijlen en daarbij behorende muziekstijlen aan bod. Heel leuk om kinderen met dans in aanmerking te laten komen en leuk als eenmalige vervanging van een gymles. Ons andere nieuwe project is voor onze eigen dansleerlingen: tijdens Talents on the Move, op 10 en 11 december, zullen de dansers optreden in ons eigen theater FAYA! aan de Opslach 5 in Heerenveen. Wie meer informatie wil over bijvoorbeeld onze nieuwe projecten of wie een keer kennis wil maken met een van onze danslessen, kan ons lesrooster bekijken op: www.faya-dance.nl en kan ons ook mailen via info@faya-dance.nl.

Waarom is dans je passie? “Dans vind ik het allerleukste om mee bezig te zijn en ik vind het super mooi om mijn dansleerlingen vanaf 4 jaar de passie voor dans over te brengen. Net zoals ik dit ooit op mijn 5e heb ervaren.”