Raadslid In Het Nieuws: “Het begin is er!”

Heerenveen - In de rubriek 'Raadslid in het nieuws' vertelt een raadslid van de gemeente Heerenveen over een onderwerp waar hij zich mee bezighoudt. Deze week is het de beurt aan Ali Ouahim, raadslid voor de PvdA.

Vandaag is het mijn beurt mij voor te stellen. Mijn naam is Ali Ouahim en ik woon met mijn gezin in Heerenveen. Ik ben geboren in Marokko. Mijn vader kwam in de jaren 60 als gastarbeider naar Heerenveen en hij reisde op en neer naar Marokko. Als 15-jarige kwam ik in Heerenveen wonen. Daar voelde ik mij snel thuis. Gelijk Fan van SC Heerenveen en op ‘houtsjes’ schaatsen geleerd op de Lindegracht. Na school werd ik arbeider bij De Vries Trappen.

Natuurlijk heb ik mijn afkomst niet verloochend door mij aan te sluiten bij de Islamitische vereniging El Fath. Deze heeft mij in 2008 gevraagd bestuursvoorzitter te worden. In mijn voorzitterstijd heeft de vereniging een gebedsruimte gerealiseerd. Onder meer hierdoor kwam ik in aanraking met de lokale politiek. In 2013 heb ik mij verkiesbaar gesteld voor de PvdA. Ik werd met voorkeursstemmen in de raad gekozen. In de raad ben ik woordvoerder voor jeugd- en jongerenwerk, sport, cultuur, integratie en inburgering. Onderwerpen die dicht bij mij staan.

In deze wereld, waar veel mensen moeten vluchten uit hun vertrouwde leefomgeving, wil ik hen in onze gemeente een veilige haven bieden. Uit ervaring weet ik dat snel meedoen de beste manier is om te integreren. Dus sporten, naar school gaan, werken en deelnemen aan de samenleving. Gemeente Heerenveen heeft vanuit haar migrantengeschiedenis bewezen dat de integratie hier goed verloopt. Dit wil ik voortzetten.

Heerenveen als sportstad van het Noorden, moet goede sportfaciliteiten bieden. Ik ben er ongelofelijk trots op dat hier al heel wat van is gerealiseerd en daar waar de sportaccommodatie te kort schiet, zal aan worden gewerkt, onlangs had ik hier aandacht aanbesteed. Over de cultuur zijn we op dit moment als gemeenteraad bezig het een nieuwe vorm te geven. Ook hierbij zal ik me inzetten voor een eerlijke deel model.

Mijn grote zorg op dit moment is de werkloosheid onder een groot deel van de inwoners van onze gemeente. We hebben nog veel mensen in de bijstand ondanks een grote toename van de werkgelegenheid in onze gemeente. Het begin is er om Heerenveen nog socialer te maken!