De Ontmoeting: ABC fitstudio

Heerenveen - Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? Vandaag in de rubriek De Ontmoeting Jan Willem Monhemius, mede-eigenaar van het net geopende beweegcentrum ABC fitstudio.

Wie ben je? “Mijn naam is Jan Willem Monhemius, ik ben 54 jaar oud en ik ben sinds mijn 22e fulltime fitnessondernemer, vooral in Heerenveen. Vorige week is ons nieuwe bedrijf: ABC fitstudio van start gegaan.”

Wat is ABC fitstudio? “ABC fitstudio is een kleinschalige studio en is met name geschikt voor 50-plussers die willen/moeten beginnen met een gezondere leefstijl. Maar ook een dertiger die overgewicht heeft en zich niet thuis voelt bij een reguliere sportschool, heten wij graag welkom. Doordat wij een compacte studio hebben, is persoonlijke aandacht gegarandeerd. Dat kan niet iedereen zeggen.”

Wat hebben jullie de mensen te bieden? “Wij richten ons op het stap voor stap verbeteren van de conditie en bieden mensen een programma met oefeningen om hun spieren te versterken. Met name bij ouderen is dat cruciaal om langer zelfstandig te blijven en minder hulpbehoevend te zijn. Het standaard intakegesprek dat onze fysiotherapeut met klanten heeft, zorgt ervoor dat ze veilig kunnen starten met een programma dat helemaal op hun situatie is afgestemd. Er wordt begonnen met een uitgebreide fittest waarin precies wordt bepaald hoe hun conditie op dat moment is. Daarna wordt iedere tien weken opnieuw gekeken hoeveel klanten vooruitgegaan zijn en of er aanpassingen aan het programma gemaakt moeten worden.”

Waarom hebben jullie de fitstudio geopend in Heerenveen? “Een fitnessstudio die zich met name op deze groep richt, was er nog niet in Heerenveen. Speciaal senioren zijn erbij gebaat de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden. Als je wat fitter bent, dan kun je opeens zo veel meer. Je staat niet meer te hijgen nadat je een trap op bent gelopen en je kunt weer een wat actievere vakantie plannen bijvoorbeeld. Het leven is een stuk leuker als je fit, en misschien ook wat slanker, bent. Voor de wat slechter ter been zijnde ouderen is het goed te weten dat ABC fitstudio beschikt over een eigen lift. Dus een rollator is geen enkele beletsel.”

Waar is ABC fitstudio te vinden? “De studio is centraal gelegen in het centrum van Heerenveen op de bovenverdieping bij C&A, Blokker en Albert Hein. We nodigen hierbij iedereen uit om een gratis en vrijblijvende fittest uit te komen voeren. Klanten kunnen bij ons terecht op maandag tot en met vrijdag van 08.30-12.00 uur en 14.00-19.00 uur en ook op zondag van 10.00-14.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website: www.abcfitstudio.nl en men kan ook gerust bellen naar 0513-438077.”