Duurzaamheidsdag: feest voor sportclubs Heerenveen

HEERENVEEN -  – Schaatsstadion Thialf viert de Dag van de Duurzaamheid met de plaatsing van 5.000 zonnepanelen. Bovendien krijgen lokale amateursportverenigingen een duurzaamheidspakket in het kader van de Nuon Club Competitie.De jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid was voor sportclubs in Heerenveen dit jaar extra feestelijk. Schaatsstadion Thialf vierde de duurzame dag gisteren met de plaatsing van het eerste van 5.000 zonnepanelen. Bovendien krijgen lokale amateursportverenigingen een duurzaamheidspakket aangeboden in het kader van de Nuon Club Competitie, de landelijke energiebespaarwedstrijd voor sportclubs. Maandag 10 oktober - sinds 2009 de Dag van de Duurzaamheid - plaatste sportpresentator en juryvoorzitter van de Nuon Club Competitie Toine van Peperstraten het eerste zonnepaneel op het dak van Thialf. Met in totaal 5.000 zonnepanelen is Thialf voortaan niet alleen de snelste laaglandbaan van de wereld, maar ook een van de meest duurzame. Als energiepartner van Thialf helpt Nuon het stadion te verduurzamen. In het kader van de Nuon Club Competitie zet Nuon deze week ook andere sportclubs in Heerenveen en omgeving in het zonnetje. De clubs ontvangen een energieadvies op maat en krijgen bovendien een pakket vol LED-lampen, tochtstrips en andere hulpmiddelen voor energiebesparing aangeboden. Daarmee kunnen ze hun energierekening structureel verlagen.



Investeren in amateursportclubs

VV Gersloot - dat bekend staat als de kleinste voetbalvereniging van Nederland - kreeg als eerste een energiebespaarpakket aangeboden van Roos ten Hove, projectmanager sponsoring bij Nuon. Ten Hove legt uit: “Met de Nuon Club Competitie investeren we bewust in amateursportclubs, en ook de kleinste vereniging hoort daarbij. De breedtesport heeft een belangrijke rol in de samenleving: sport verbindt en geeft energie.”

Siep Heida nam het energiebespaarpakket maandagmorgen als oudste lid van VV in ontvangst. Heida is er blij mee: "Dit pakket kunnen we goed gebruiken. Met alle leden samen bouwen we aan een nieuw clubhuis, en daarbij komt hulp bij energiebesparing goed van pas! En ook de Nuon Club Competitie vinden we een super actie waar we zeker aan mee gaan doen. Ons idee ligt al klaar."

Toine van Peperstraten is voor het derde jaar op rij juryvoorzitter van de Nuon Club Competitie: “Veel amateurclubs hebben al jaren te maken met dalende inkomsten en stijgende kosten. De negen beste inzendingen winnen met de competitie 10.000 euro om te investeren in energiebesparing en duurzame energie. Zo brengen ze hun energierekening structureel omlaag. Dat is goed voor het milieu en levert bovendien extra geld op voor hun clubkas. Een mooie kans!”

Nuon Club Competitie

Leden van sportclubs kunnen meedoen aan de Nuon Club Competitie door hun ideeën voor energiebesparing in te zenden. De negen sportclubs met de meest creatieve, gekke, originele en leuke ideeën worden beloond met € 10.000. Meedoen kan door het idee in foto of video vast te leggen en in te sturen via www.nuon.nl/club. De inschrijving sluit op 24 oktober.