Faber Sport Wintercompetitie start met Woutersbergjecross

ORANJEWOUD -  – De eerste cross van de Faber Sport Wintercompetitie in de bossen van Oranjewoud werd deze keer, voor de verandering, gelopen op een kurkdroge ondergrond.

De eerste cross van de Faber Sport Wintercompetitie in de bossen van Oranjewoud werd deze keer, voor de verandering, gelopen op een kurkdroge ondergrond. Zowel bij de jeugd als bij de ouderen was het aantal deelnemers aanzienlijk hoger dan in eerdere jaren. Deze competitie, georganiseerd door AV Heerenveen in samenwerking met Faber Sport mag zich in een nog steeds stijgende belangstelling verheugen. De drempel is dan ook laag. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud en van beginnende recreant tot ervaren wedstrijdloper. Afgelopen zaterdag waren de jongste deelnemers, Anne Marre Venema en Niels van de Reijden, vier jaar. Een andere deelnemer, Lars van Hoeven (17) van AV Heerenveen bereidt zich in deze cross voor op het nationale crosscircuit, om zich te meten met de top van Nederland. Hij werd in Oranjewoud winnaar op de korte cross. Bij de dames was Debora Peter op deze afstand de snelste. Op de lange cross waren Jan Sytze Jonker en Vera Keidel de snelsten.
De volgende loop in deze competitie is de Heideloop op 6 november om 11 uur. Vanaf 09:30 kan men dan inschrijven bij de atletiekbaan.