De Ontmoeting: Baudy en Lotte

Heerenveen - Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? Vandaag in de rubriek De Ontmoeting Baudy Kooi en Lotte Romkes, eigenaresses van croissanterie de Premier.

Wie zijn jullie? “Wij zijn Baudy Kooi en Lotte Romkes, moeder en dochter. April 2013 zijn we croissanterie de Premier aan de Lindegracht 33 gestart en zijn we samen het avontuur van ondernemerschap aangegaan. We hebben op de plek van de oude apotheek de Linde een sfeervolle horecazaak gerealiseerd. Baudy heeft tot dan toe ruim 30 jaar in de zorg gewerkt, begonnen als verpleegkundige en geëindigd als manager. Een echte carrièreswitch. Lotte heeft vanaf haar pubertijd in de horeca gewerkt. We zijn afkomstig uit Leeuwarden, maar Baudy woont nu in Heerenveen.”

Waarom zijn jullie de croissanterie begonnen? “Wij zijn de croissanterie begonnen met het idee een gezellige plek te bieden voor iedereen die een lekkere kop koffie wil drinken of een vers afgebakken broodje wil komen eten. Vele gasten, gezinnen, jongeren, ouderen, stelletjes en alleenstaanden weten de weg naar ons te vinden. We hebben een kinderspeelhoekje waar de jongste gasten lekker kunnen spelen. Verder verzorgen we wekelijks voor verschillende bedrijven diverse broodjes. Desgewenst bezorgen we de broodjes bij de bedrijven. Ook voor catering, workshops in de avonduren en feestjes kan men bij ons terecht.”

Hoe kwamen jullie op het idee voor een aanschuiflunch? “We hoorden de laatste tijd vaker dat mensen het erg ongezellig vinden om alleen te eten. Deze groep blijft vaker thuis in plaats van in gezelschap in het centrum een broodje te eten. Daardoor ontstond bij ons het idee van de aanschuiflunch. We willen hierin laagdrempelig zijn door geen vaste lunch aan te bieden. Gasten kunnen bestellen wat ze willen. Ook kan iemand gerust aanschuiven met alleen een kopje koffie. De aanschuiflunch is bedoeld voor iedereen die dat gezellig vindt. Leeftijd speelt hierbij geen rol.”

Wanneer is de aanschuiflunch? “Iedere dinsdag zetten wij onze grote stamtafel klaar voor mensen die graag in gezelschap willen lunchen. De eerste keer heeft plaatsgevonden op 27 september jongstleden. Deze datum hadden we gekozen omdat het in de week van de eenzaamheid viel. We hopen dat de aanschuiflunch voor een iedereen, die graag samen eet, een begrip wordt in Heerenveen. Iedere dinsdag vanaf 12 uur is iedereen van harte welkom op de Lindegracht.”