Scouting Van Maasdijk in teken van communicatieweekend

HEERENVEEN - Ieder jaar wordt tijdens het derde weekend van oktober wereldwijd de zogenoemde Jamboree On The Air en Jamboree gehouden. 

Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar dit weekend via de amateurradio en het internet.
Het evenement vindt vindt plaats van 14-16 oktober ook bij Scouting van Maasdijk Heerenveen. Hij is bekend als communicatieweekend waarin verschillende technieken worden gebruikt om te communiceren. Scouts kunnen met verschillende communicatie technieken bezig zijn tijdens dit weekend. 
Zo gaan ze op zaterdag o.a. op radio vossenjacht (met ontvanger en richtantenne op zoek naar kleine en verborgen zendertjes), samen met zendamateurs contact zoeken met andere scoutinggroepen in binnen- en buitenland, Arduino's (hele kleine computertjes) programmeren, ouderwets seinen met vlaggen en lampen, geocachen (schatzoeken met een GPS ontvanger) en abseilen vanaf onze ruim 20m hoge tijdelijke antennetoren.
Dit alles op en rond het terrein van Van Maasdijk van tien tot half zes. De officiële opening is op vrijdagavond.
 Scouting van Maasdijk telt momenteel ruim 140 leden. Scouting is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie ter wereld. Het doel van Scouting is zorgen voor een gevarieerd spelaanbod voor de leden. De kinderen kunnen zich op diverse vlakken ontwikkelen en ‘leren door te doen’.  Kijk voor meer informatie op: www.scouting-van-maasdijk.nl