Meindert Talma met voorstelling over Jannes van der Wal

MILDAM -  Meindert Talma komt met zijn voorstelling Jannes van der Wal op 8 oktober naar Mildam.

Jannes van der Wal is zijn damcarriere begonnen bij de damclub Heerenveen , daarom komt Meindert Talma met zijn voorstelling naar Mildam,  de huidige thuisbasis van Damclub Heerenveen, de grootste damclub van Friesland.
Plaats van handeling is het Hof van Schoterland te Mildam.
In 2016 is het 60 jaar geleden dat de Groningse Fries en legendarische dammer Jannes van der Wal (12-11-1956 – 24-9-1996) werd geboren en 20 jaar geleden dat hij stierf.
 Aanleiding voor Meindert Talma als Groningse Fries om een album over zijn jeugdheld te maken dat 2 september zal worden uitgebracht door Excelsior Recordings.
Jannes van der Wal gaat over Jannes, maar ook over de geschiedenis en de psychologie van de damsport en het dammen als straatsport in Afrika.
De band bestaat uit Meindert Talma ( zang & toetsen); Jan Pier Brands (gitaar & zang); Janke Brands (bas); Johan Kooi (drum & zang) en Herman Grimme (piano & zang).
Tussen 20.00 en 20.45 speelt de band de damvoorstelling Jannes van der Wal.
Na de pauze speelt de band  dan de set Terug naar Surhuisterveen: liedjes over Meinderts opgroeien in Surhuisterveen in de jaren 70 en 80.
De videoclip van 'De ballade van Jannes van der Wal', het 1e lied van het album Jannes van der Wal  https://www.youtube.com/watch?v=I2HdizcCnv8 werd zeer positief ontvangen.