Campagne ,Drink water’ van start gegaan

HEERENVEEN - Afgelopen maandag was de feestelijke opening van de campagne ‘Drink water, dan word je een goede sporter later’ op scholen en kinderopvang in de wijk de Greiden.

Het startsein voor de campagne werd gegeven op het plein van kinderopvang De Einekoer door wethouder Hans Broekhuizen: “Het JOGG-programma past goed bij onze ambitie om jongeren op een positieve manier te stimuleren tot een gezonde levensstijl. Bewegen, gezond eten en drinken staan hierin centraal. Ieder kind verdient een goede start in het leven.”

Deze campagne hoort bij de aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht Heerenveen (JOGG). Doel van de aanpak is om met diverse lokale activiteiten een gezonde omgeving te creëren waarin kinderen in Heerenveen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. De gemeente Heerenveen werkt hierin samen met scholen, kinderopvang, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners.

Alle kinderen kregen maandag een bidon en zongen en dansten samen met rapper, danser en JOGG ambassadeur Juvat het kraanwaterlied. Voor de ouders/verzorgers was er maandagavond een informatieve avond in wijkcentrum De As. Herre Zonderland, Friese JOGG ambassadeur, vertelde over het belang van een gezonde leefstijl voor kinderen én ouders en wat hij allemaal leerde van topsport. Tevens waren er diverse stands met allerlei informatie over het belang van water.

Dat Herre Zonderland en Juvat Westendorp de actie ondersteunen is niet verwonderlijk. Als topsporters kennen zij het belang van een gezonde levensstijl en daarin past het regelmatig drinken van water. “Als kinderen dorst hebben, grijpen ze nu nog te vaak naar zoete drankjes. Sommige krijgen 25 suikerklontjes per dag binnen,’’ aldus Zonderland.