Golfbar Mulligan in top twintig bij Koffietop100

HEERENVEEN - Golfbar Mulligan uit Heerenveen is provinciewinnaar in Friesland geworden bij de jaarlijkse verkiezing Kofftieop100 van Misset Horeca. Landelijk eindigde de golfbar als negentiende.

Het was de vierde keer op rij dat zij in de Koffietop100 stonden, maar nog nooit waren ze zo hoog geëindigd. Volgens de jury is provinciewinnaar Ruben Dijkstra van Golfbar Mulligan een echte gastheer. ,,Hij bereidt niet alleen fijne koffie, maar maakt het zijn gasten ook graag naar de zin.” De andere koffietoppers uit Friesland zijn: Coffee Central uit Leeuwarden (21), Royaal Belegd uit Sneek (31) en Artisante uit Dokkum (73).

Bij de verkiezing bezochten mystery guests honderden Nederlandse koffiebedrijven in drie rondes. De ‘gasten’ bestonden uit een vakjury en de hoofdjury. Zij gingen op zoek naar de beste koffieserverende bedrijven van ons land. Bij elk bedrijf werden dezelfde dranken in dezelfde volgorde geproefd: eerst een filterkoffie (americano of lungo), dan een espresso en als laatste een cappuccino.