Bibliotheek Heerenveen in teken Tomke-tekenaar en lezing chronische pijn

HEERENVEEN - Tomke-tekenaar Luuk Klazenga is zaterdag 24 september vanwege de afsluiting van de Tomke-feestwike vanaf 10.30 uur aanwezig in de bibliotheek van Heerenveen. De toegang is gratis.

Twee dagen later, op maandag 26 september, houdt cesartherapeute Anita Stokman bij de bibliotheek vanaf 19.30 uur een interactieve lezing over chronische pijn.

De Tomke-feestwike is van 19 tot en met 24 september en vindt plaats rondom de twintigste verjaardag van Tomke. Klazenga maakt ter plaatse om die reden Tomke-tekeningen voor kinderen. Ook is het mogelijk om met Tomke op de foto te gaan.

Tijdens de feestwike kunnen kinderen gratis een Tomke-boekje met cd ophalen in de bibliotheken van Heerenveen, Jubbega en Akkrum.

In de lezing die Anita Stokman geeft, gaat zij in op chronische pijn inhoudt, hoe het brein omgaat met pijn en waardoor pijn wordt beïnvloed. Daarnaast komt het verband tussen vermoeidheid en chronische pijn aan bod en ook: wat is de rol van pijn in het leven en hoe is er grip op te krijgen?

Aanmelden voor zowel Tomke, als de lezing is noodzakelijk en kan via 0513-626675 en heerenveen@bibliothekenmarenfean.nl. Er geldt entree.