Pompoenenweekend Oldeberkoop zet in op kinderen

OLDEBERKOOP - Kaasboerderij De Stelp aan de Wolvegasterweg 49 in Oldeberkoop pakt dit jaar uit met een vernieuwde versie van het pompoenenweekend. Ditmaal is er zaterdag en zondag 17 en 18 september een speciale editie voor de kinderen.

Midden op het veld komt een grote kinderboerderij met allerlei dieren. Ook kunnen Kinderen geschminkt worden, kunnen zij knutselen , zelf paardrijden en bijvoorbeeld van klei hun eigen potje bakken. Verder zijn er springkussens en is er een ballenbak.

Daarnaast kunnen bezoekers fierljeppen. Verder zijn er weer diverse standhouders met eigengemaakte spullen en streekproducten. In de boerderij wordt getoond hoe koeien gemolken worden door de melkrobot en hoe daar vervolgens kaas en karnemelk van kan worden gemaakt.

De livemuziek komt uit Oldeberkoop en de directe omgeving. Op zaterdag spelen Brocante en de Capodastro’s en ’s middags zingt het duo The Lion Rules uit Ter Idzard. Zij worden afgewisseld door het Shantykoor de Stuyvesant Sailors uit Wolvega.

Op zondag zingt Wim Louvet uit Marknesse jaren tachtig liedjes. Hij wordt afgewisseld door de BRO band uit Oldeberkoop. ’s Middags is het podium voor het Just4Fun uit Oosterwolde . De Heegemer Dekdweilers sluiten het weekend af.

Het evenement is zaterdag en zondag 17 en 18 september vanaf 10.00 uur. Er geldt entree. De toegang is gratis voor kinderen tot 12 jaar.

Voor een volledig programma: www.pompoenenweekend.nl.