Matias Dijkstra eerste winnaar Luuk van der Helm Memorial

WOLVEGA - Wielrenner Sierd Steijgenga uit Exmorra is zaterdag winnaar geworden van de eerste Luuk van der Helm Memorial. Hij kreeg de bloemen uit handen van rondemiss Femke Lodewijk.

Tweede werd Bas Bosma (Meppel). De derde plaats was voor Hans Kopmels uit Wolvega. De wielerwedstrijd is in het leven geroepen in overleg met de familie van Luuk van der Helm. Hij kwam op 12 oktober 2015 om het leven bij een tragisch ongeluk op de Hoofdweg in Nijelamer. Hij werd op zijn fiets van achteren aangereden door een tractor. Van der Helm was een sportman in hart en nieren en fietste veel. Er was een wedstrijd voor recreanten en amateurs/sportklasse. Aan de wedstrijd over ruim veertig kilometer ter nagedachtenis aan Van der Helm deden ruim dertig recreanten mee. Bij de amateurs/sportklasse kwamen ruim veertig renners aan de start voor een wedstrijd over zestig kilometer. Voorafgaand aan de wedstrijd vertelde medeorganisator Sytse Schut in bijzijn van de familieleden van Luuk van der Helm een korte memoriam en werd een minuut stilte in acht genomen. De rondemiss was Femke Lodewijk.

Uitslag recreanten

1. Matias Dijkstra (Groningen), 2. Sander Koop (Appingedam), 3. Miente Steensma (Drachten), 4. Sytse Schut (Wolvega). (Foto's Lenus van der Broek)