Wie verdient een kinderlintje in Heerenveen?

HEERENVEEN -  “Het Heerenveense kinderlintje” is bedoeld voor kinderen uit de gemeente Heerenveen die zich belangeloos inzetten voor andere mensen. 

Het kan gaan om één kind of een groep kinderen, die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie heeft geleverd. Dat kan een eenmalige gebeurtenis zijn, zoals het helpen van een persoon die gevallen is of het redden van een dier, maar ook het houden van een speciale actie voor de omgeving, buurt of straat.

Een bijzondere prestatie kan ook langer duren, zoals het langdurig helpen van de oudere buurman of buurvrouw met het uitlaten van de hond of boodschappen doen. Hoe nomineert men iemand voor het kinderlintje? Het aanmelden van een kandidaat kan via een online formulier, namens minimaal 2 personen waarvan één tenminste meerderjarig is en tenminste één geen familielid. De aanmelding van een kandidaat wordt ondersteund door tenminste 2 personen Een onafhankelijke jury bepaalt of de aanmelding tot een erkenning leidt. De jury bestaat uit tenminste vijf leden die door het college van burgemeester en wethouders worden benoemd voor een periode van 3 jaar. De uitreiking vindt plaats ieder jaar op of rond de Dag van de Rechten van het Kind op 20 november.