Sevenwolden leerlingen naar Expo Sciences Europe in Toulouse

Heerenveen - Zondag is een groep leerlingen van OSG Sevenwolden naar Toulouse vertrokken voor de tweejaarlijkse Expo Sciences Europe.

De leerlingen (Thomas Jensma, Douwe Remmelts, Sasja Wolters en Jochem Kerssies) hebben samen met leerlingen van Gymnasium Beyers Naudé en het Leeuwarder Lyceum een jaar lang onderzoek gedaan bij Wetsus in het Water Applicatie Centrum (WAC) in het kader van het onderzoeksprogramma Honours Program Water.

Hierbij werden zij begeleid door experts van Wetsus en docenten van de Hogeschool van Hall Larenstein. Iedere donderdagmiddag hebben zij toegepast onderzoek verricht, workshops gevolgd en practica uitgevoerd. De resultaten van het onderzoek presenteren zij deze week op internationale Science Fair in Toulouse. Dit biedt hen de kans om met leeftijdsgenoten uit 30 verschillende landen en met de wereld van de wetenschap in contact te komen.

De scholieren verblijven tot en met vrijdag 15 juli op de campus van de universiteit in Toulouse. Het programma bestaat uit culturele, sportieve en wetenschappelijke activiteiten.