Acteertalent op Sint Jozefschool Heerenveen

HEERENVEEN - Er zit heel wat acteertalent in groep 7/8 van de Sint Jozefschool in Heerenveen. Dat bleek tijdens de musical “Herrie op het eiland.” Deze werd vorige week voor 250 genodigden uitgevoerd.

Het nieuwe podium van de school werd hiermee dankbaar in gebruik genomen. “We hebben wekenlang geoefend op de teksten, liedjes en dansjes.” vertelt een van de ,actrices’ Madelief. Het verhaal gaat over een zekere Dokter Love. Als hij zijn hartjesbril op het toneel verschijnt, heeft hij gelijk de lachers op zijn hand. Helaas kan deze dokter niemand helpen, hij heeft alleen verstand van de liefde.

Het spelen voor publiek was wel even wennen. voor de scholieren. “Kleine kinderen lachen om de gekste dingen, “ vertelt ,acteur’ Timo. ,Soms was het niet eens als grap bedoeld, maar lieten we per ongeluk iets vallen.” Ook de volwassenen vermaakten zich kostelijk. “Zij lachten zoveel,” vertelt een andere musicalster Johann. ,,Ik werd er bijna een beetje boos van.’’ De Sint Jozefschool geeft kinderen vanaf twee jaar, de kans om hun talenten te laten zien en te ontdekken. En dat is te zien.