Reünieconcert met Abba, Deep Purple, Eagles en Stones  

Heerenveen -   HEERENVEEN - Het reünieconcert, het jaarlijkse Goud-van-oud feest in oktober wordt dit jaar op vrijdag 28 oktober voor het eerst gehouden in het Fun Plaza in het Abe Lenstra stadion.

Bedenker van het reünieconcert Will Vandersloot: 'De belangstelling wordt ieder jaar groter en we zijn altijd een paar dagen bezig met het plaatsen van de tent en deze een beetje leuk aan te kleden. Dat is een enorme klus en er komt heel wat bij kijken. Parkeerplaatsen, kassa, controle, garderobe, bar, toiletten, aggregaten voor koeling, licht en geluid, verwarming etc. We hebben toen eens gekeken bij de buren en werden met open armen ontvangen' vult Geert Bosman van de organisatie aan. 'Fun Plaza is ruimer, beschikt over alle faciliteiten en heeft ook nog eens een leuk bruin café waar mensen even rustig bij kunnen praten. Daar was wel vraag naar, maar in een tent heel lastig te realiseren'.
Met tribute bands van Abba, Deep Purple, Eagles en Stones heeft de 6e editie van het reünieconcert weer net als vorige edities, een ijzersterk programma dat opnieuw vele bezoekers zal trekken.
Abba Gold 
De Engelse band 'Abba Gold' wordt door de vakpers geroemd als de beste Abba tribute band ooit. Het optreden van deze werkelijk fantastische band met de legendarische feel-good muziek van ABBA die iedereen kan meezingen. Sir Richard Branson van Virgin Records liet hen maar liefst 2 keer invliegen om een show te geven in Miami (USA). Een groter compliment is bijna niet mogelijk, want deze 'Man of the world', heeft vergelijkingsmateriaal te over, als eigenaar van een platenmaatschappij.
Deep Purple
'Stormbringer' is de meest authentieke Deep Purple tribute band in Nederland en zeker die met de beste sound! De band bestaat uit gelouterde muzikanten met een gemeenschappelijke liefde voor classic rock en Deep Purple in het bijzonder! Een herschepping van het beeld en geluid van Deep Purple, met oog voor de details van het origineel en technisch sterk uitgevoerd. Nummers als 'Smoke On The Water, Woman from Tokyo, Highway Star en Hush' zullen niet ontbreken. En jazeker! Zanger Stan Verbraak (ex-Helloise) haalt de hoge noten in de onsterfelijke DP klassieker 'Child In Time'.
Eagles 
De Eagles Tribute band is ontstaan uit de countryband 'Desperado'. Deze formatie speelde al met vele grootheden uit de countrywereld zoals Kenny Rogers en Don Williams, die al spraken over: 'A hell of a Band'. In 2004 werd besloten een serieuze tribute band van de Eagles op te zetten. De band werd daartoe uitgebreid met twee extra topzangers: Wim van der Vliert en Jan Buis. Wim komt uit 'Cash Of Delivery' waar Ilse de Lange lange tijd aan zijn zijde stond. Jan toerde als zanger/gitarist 12 jaar lang met André Hazes en was bandleider van Hollywood Boulevard.
Stones
De Stones Tribute wordt verzorgd door de Friese band 'The Hangouts'. Deze band maakte een ijzersterke indruk op het reünieconcert van maart in Joure, reden voor de organisatie om ook Heerenveen kennis te laten maken met dit vijf-tal. Want de zaal gaat volledig uit zijn dak wanneer deze mannen het podium betreden. De band heeft een rijke podium geschiedenis en in voorprogramma's gestaan van o.a. Cuby and the Blizzards, Dan Baird (I Love You Period) en The Brandos.
In Fun Plaza wordt weer veel aandacht besteed aan een sfeervolle inrichting en wordt de ruimte aangekleed met leuke items uit de jaren '60 en '70. De leuke sfeer van weleer die de reünieconcert bezoekers roemen, komt door de combinatie van het gevarieerde publiek en de muziek van toen. Vandersloot: 'We zien dat steeds vaker dat de 50-plussers hun kinderen meenemen en de 30-plussers hun ouders. Dat is geweldig natuurlijk maar ook niet zo verwonderlijk want voor 20 euro heb je een unieke avond met de sound van toen èn... grote kans dat je een kennis van vroeger tegen het lijf loopt die je al jaren niet meer hebt gezien.
Vrijdag 28 okt. Fun Plaza, deur open: 19.30 uur. Eerste optreden rond 20:15 uur. Kaarten vanaf 1 aug. via de website: reunieconcert.nl