Scouting van Maasdijk ontvangt bijdrage Rabobank Coöperatiefonds  

Heerenveen -  HEERENVEEN - Scouting van Maasdijk heeft een bijdrage gekregen van 2000 euro vanuit het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland.

Dit bedrag is voor renovatie van de keuken en geluidsisolatie in de zalen. Scouting van Maasdijk is een bruisende vereniging met 140 leden van verschillende leeftijden. Het scouting gebouw ‘Scouting Hiem’ wordt gebruikt door de eigen scoutingvereniging, verhuurd voor vergaderingen, feestjes, dagopvang van verstandelijk beperkte mensen en de Zomerspelweek in Heerenveen. De keuken is verouderd en wordt aangepast voor het groeiend aantal leden. De werkzaamheden worden door eigen vrijwilligers uitgevoerd.
Het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland is er voor lokale maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de omgeving vergroten. Leden van de ledenraad van de bank beslissen over de aanvragen.
Het coöperatiefonds wordt gevormd vanuit het coöperatief dividend van de bank: een vorm van dividend uitkering waarmee een deel van de nettowinst van de bank ter beschikking wordt gesteld aan veelal maatschappelijke doelen.