Het Gerecht in Top Tien beste terras

Heerenveen - Heerenveen - Het terras van Grandcafe Het Gerecht aan het Gemeenteplein in Heerenveen is het beste van Friesland. Dat was de uitslag van de nationale Terras Top 100 die maandag bekend werd gemaakt. Het beste terras van Nederland is Het Hooihuis in Roosendaal (Noord-Brabant).

Op plek twee eindigde De Werf in het Zeeuwse Veere, gevolgd door Bie de Tantes in het Limburgse Eys. Het Gerecht eindigde landelijk gezien op de achtste plaats en behaalde daarmee een plek in de landelijke Top Tien.

Tijdens de vele voorrondes zijn de kandidaten bezocht door mystery guests, de vakjury en de hoofdjury. Er is onder meer gelet op service van het personeel, uitstraling van het terras en de snelheid van de bediening.

De verkiezing is een initiatief van brancheorganisatie Misset Horeca. In het juryrapport wordt over het terras en het Gerecht geschreven: ,,Zo mogen we het zien: blij, opgewekt en vriendelijk. Wat een toptent. Dit is een onderneming waar je kippenvel van krijgt. Complimenten en op naar de top.’’