Cursisten Ateliers Majeur op dreef in Posthuis

HEERENVEEN - - “Wow! Wat was dit indrukwekkend!” “Awesome!” “Ik had af en toe kippenvel!” Zomaar wat appjes en facebookberichten die binnenkwamen na de voorstelling van de Ateliers Majeur Superstars plus groep in het Herenveense Posthuis.

Op zaterdagavond speelden zij “Buiten Zinnen”, een voorstelling gebaseerd op de misdaadserie “Van God los”. Twaalf amateurspelers van Ateliers Majeur hebben maandenlang toegewerkt naar deze voorstelling, waarin ze een totaal andere kant van zichzelf hebben laten zien. Er moest geslagen en geduwd worden, geïntimideerd en er moesten sterfscenes gespeeld worden. Geen dagelijkse kost voor de spelers, ,,maar wel heerlijk om je eens in een compleet andere situatie in te leven,’’ vonden ze zelf.

Er werden zaterdagavond drie afleveringen gespeeld over waargebeurde verhalen. Moordzaken. Hoe komt een dader tot zijn daad? En wie is nou eigenlijk het slachtoffer? Wat is het verhaal achter het krantenbericht? Dat hebben de spelers het publiek willen laten zien. ,,Soms ben je door angst en (sociale) druk tot daden in staat waar je jezelf nooit toe in staat had gedacht,’’ was daarbij hun boodschap.