Certificaat voor Voedselbank Heerenveen

Heerenveen - Wethouder Coby van der Laan heeft vrijdagmiddag het certificaat voor voedselveiligheid uitgereikt aan de voorzitter en de medewerkers van de Voedselbank aan de Schans in Heerenveen.

Ze sprak lovende woorden over de werkzaamheden en de inzet van de vrijwilligers. Bestuurslid en Voedselveiligheidsdeskundige Hanneke Koopmans had op 18 mei het ‘Certificaat Voedselveiligheid’ van Sensz B.V. al ontvangen. Dit wordt uitgereikt zodra de Voedselbank voldoet aan het ‘Handboek Voedselveiligheid’ welke de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken heeft opgesteld. De Voedselbank Heerenveen voorziet circa 230 cliënten (twee)wekelijks van een voedselpakket. Het is van belang dat de levensmiddelen in deze pakketten voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Het team vrijwilligers van de Voedselbank werkt dagelijks hard om zo hygiënisch mogelijk te werken en zeker te zijn dat de levensmiddelen die worden uitgegeven aan de eisen voldoen.

Het certificaat Voedselveiligheid wordt uitgereikt wanneer een schoolcijfer 6 of hoger is behaald. Heerenveen scoorde een 8.8. Het certificaat zien de medewerkers als een beloning voor het werk wat is verricht en vormt een aanmoediging om de werkwijze voort te zetten en te verbeteren.