Stal Sibma in de prijzen

Heerenveen - HEERENVEEN - FNRS manege Stal Sibma uit Rottum nam afgelopen zondag met een team van 9 amazones deel aan de Regiofinale van de FNRS Zitcompetitie.  

In deze landelijke competitie georganiseerd door de Federatie Nederlandse Rij Scholen wordt door meer dan 600 ruiters en amazones gestreden om de titel Best Zittende Manegeruiter 2016.
Stal Sibma nam voor de eerste keer deel aan deze competitie met 9 amazones verdeeld over 4 categorieen. In alle categorieën was er een podiumplaats.
In de categorie tot 12 jaar was er een mooie 2e plaats voor Cathelijne Tolsma uit Nes. De 2e plaats in de categorie tot 12 jaar in bezit van diploma F6 was voor Laura Talsma uit Oranjewoud.
Met een prachtige 1e plaats wist Isa Kramer uit Grou categorie 3 voor 13 t/m 17-jarigen op haar naam te schrijven en Elise van Haut uit Rutten veroverde de 3e plaats in de categorie ouder dan 18. De prijswinnaars hebben zich allemaal gekwalificeerd voor de kwartfinale in september.
Door deze prestaties en de prestaties van de overige teamleden die ook allemaal in de top 8 eindigden van hun categorie, werd Stal Sibma verkozen tot Best Zittend FNRS Ruitersportbedrijf van deze regiofinale.
De kwartfinales worden op 4 september verreden in Nieuw-Vennep.