Volle bak bij Kindermuziekfestival Katlijk

Heerenveen - Na drie maanden muzieklessen te hebben gehad van de zussen Hester en Femke Tadema mochten de kinderen van basisschool De Tjongerschool in Mildam op passende wijze hun talent laten zien aan hun vele fans.

En wel op een echt podium in de feesttent van Zomerfeest Katlijk Mildam. Dankzij een samenwerking tussen Hester & Femke, ODS De Tjongerschool, Zomerfeest Katlijk Mildam en DJ-Direct werd deze middag een groot succes.

Een aantal maanden geleden zijn Hester en Femke gestart met muzieklessen op basisschool De Tjongerschool. Ze volgen beiden een Artiest-Muziek opleiding en waren als oud-leerlingen benaderd of ze iets konden betekenen voor de kinderen wat muziekles betreft.Ze waren meteen enthousiast en besloten dat graag op zich te nemen. Hester en Femke: “Muzieklesgeven aan basisschoolkinderen is zoiets dankbaars om te doen, je ziet kinderen altijd blij worden van muziek maken.”. Hester & Femke hebben vervolgens hun eigen project uitgeschreven voor groep 0 t/m 8. Na de wekelijkse lessen, waar elke week een ander instrument aan bod kwam, gingen ze druk oefenen voor hun eindoptreden.

In overleg met de organisatie van Zomerfeest Katlijk Mildam, mochten de kinderen vrijdagmiddag op een echt groot podium het muziekproject afsluiten. Onder leiding van Hester & Femke mochten de kleuters het “Kindermuziekfestival” knallend inluiden. Met een Warming-up Song kregen ze het publiek gelijk in beweging. Waarna ze met het welkomst lied op een verrassende wijze de middag officieel hadden geopend.

Het gedeelte voor de pauze werd door alle basisschoolkinderen gezamenlijk afgesloten. Onder leiding van Femke en Hester op gitaar, zongen de kinderen met veel overtuiging en plezier “Sexy als ik dans” van Nielson.

Na de pauze werd het publiek nog getrakteerd op tien verschillende acts.