Nieuwbouw in Heerenveen

Heerenveen - Regelmatig zie ik de borden weer tevoorschijn komen. Hier ontwikkelt de gemeente Heerenveen een gebouw A of een gebied B.

De 7 magere jaren zijn volgens mij weer voorbij. De projectontwikkelaars zijn weer op de golfbaan gespot en vooral in de Michelin restaurants gezien.

Eindelijk weer ruimte voor investeringen voor het ontwikkelen van de regio Heerenveen. De gemeente ziet dit ook weer met blijdschap tegemoet, want waar ontwikkeld wordt rinkelt de lege kassa van de gemeente ook weer een beetje.

De gemeente die met de recente discussie over het parkeerbeleid de winkeliers met de terugloop van de bezoekers in het centrum, niet echt tegemoet blijkt te kunnen komen. Lege panden zijn het gevolg van het visieloze beleid van de gemeente. Waarbij de gemeente vooral kijkt naar haar eigen portemonnee. Maar afijn, dit is niet een probleem van de gemeente alleen. Maar hoop gloort weer aan de horizon, met de projectontwikkelaars die weer in volle getale op de stoep staan met een goed gevulde portemonnee.

Nu hoop ik dat we niet blind gaan bouwen waar het maar kan, maar juist iets waar onze kleinkinderen ook van zeggen dat is mooi of wat een prachtige architectuur.

Daar ligt nu mijn zorg, want Heerenveen ligt strategisch goed tussen Groningen en Leeuwarden in de kop van het Noorden. Het zou zonde zijn als we onze ruimte verkwanselen aan een asiel zoekers centrum, Jeugdgevangenis of nog maar eens een grote fabriek met veel vrachtverkeer erbij.

Dit alles natuurlijk puur om de centen onder het mom van werkgelegenheid. Neen visie en strategie hebben we nog niet in overvloed aanwezig bij de gemeente Heerenveen. Ik hoop dat ze naast sport ook de architectuur in hun armen zullen sluiten, zodat Heerenveen, blijft zoals we het willen hebben “a great place to stay”.