Gerry Hamstra technisch manager sc Heerenveen

HEERENVEEN - Gerry Hamstra treedt per 1 juli als technisch manager in dienst van sc Heerenveen.

Hamstra (45) was de afgelopen zeven jaar hoofd jeugdopleiding bij Vitesse en tekent voor drie seizoenen. Algemeen directeur Luuc Eisenga is blij met zijn komst: “Gerry heeft zeer veel ervaring in de voetbalwereld. Hij heeft bij de jeugd van Vitesse bewezen wat hij kan. Daar is in zijn periode als hoofd jeugdopleiding veel talent doorgebroken. We zijn ervan overtuigd dat we met Hamstra een echt voetbaldier binnenhalen die ook hier het beste uit onze mogelijkheden kan halen.”

Met de komst van de in Groningen geboren Hamstra, is het management team van sc Heerenveen weer compleet. Hamstra was in het verleden meer dan 10 jaar hoofdtrainer op het hoogste amateurniveau bij clubs als Drachtster Boys, Achilles 1894 en SC Genemuiden. In 2007 maakte hij de overstap naar het profvoetbal als hoofdtrainer van FC Emmen. Bij Vitesse was hij naast zeven jaar hoofd jeugdopleiding ook twee seizoenen hoofdtrainer van de beloften.

Hamstra: “Ik heb ontzettend veel zin in deze uitdaging. sc Heerenveen is een prachtige club met een mooi stadion en een zeer trouwe aanhang. De visie en de missie van de club sluiten aan bij mijn ambities. Ik voel veel vertrouwen van de clubleiding en ben ervan overtuigd dat we hier met het juiste beleid weer mooie dingen kunnen laten zien.”