Huiskamervoorstelling in Posthuis

HEERENVEEN - Aan het einde van dit theaterseizoen is in Heerenveen nog een kleine ‘huiskamervoorstelling’ te zien van muziektheatergroep Blau Hunder, met twee mensen op de bank en maximaal twintig toeschouwers tegenover hen. Hij heet Lex en is muzikant. Zij heet Cleo en was vroeger een jazz-diva. Samen zijn ze ‘Cleo & Lex’ en donderdag 9 juni om 20:15 uur zijn ze te zien in een tot huiskamer omgebouwd bovenzaaltje in het Posthuis Theater.

De aan lager wal geraakte zangeres Cleo strandt bij haar grootste fan, Lex. Lex heeft daarmee zomaar een superster in huis. Hij vond haar langs de kant van de weg. En nu wil ze niet meer bij hem weg. Lex showt Cleo z’n platencollectie: alles dat zij ooit heeft opgenomen. Maar de diva van weleer haalt haar schouders op, schenkt zichzelf liever nog een glas in, terwijl ze op jazzmuziek haar gouden jaren herleeft. Hardop droomt ze over een grootse comeback. En Lex? Hij doet alles om Cleo in haar wensen te voorzien. Ook hij droomt hardop. Over een kans om haar prachtige stem voor één keer te begeleiden op zijn saxofoon.

Cleo laat zich verleiden tot zijn grootste wens: samen een intiem thuisconcert geven voor genodigden. Op de avond zelf laat Cleo het afweten. Lex probeert alles om haar toch zo ver te krijgen. Het publiek druppelt immers al binnen. Beide hoofdpersonen spelen, vechten, zingen en musiceren. Op de tonen van jazz, pop en moderne muziek verliezen ze zich in weemoed, zelfbeklag en adoratie. Maar terwijl de avond vordert, houdt Cleo nog altijd voet bij stuk…

E wordt gespeeld door saxofonist Anne Zwaga en actrice Julia van de Graaff, in een regie van Dick Hauser. Het Posthuis Theater laat weten, dat er geen lift is in het gebouw.