WIK-FTC turnster Caitlin de Jong pakt brons op NK in Dordrecht

HEERENVEEN -  Caitlin de Jong heeft een spannend weekend achter de rug; in Dordrecht vonden de bondsfinale 3e divisie en de toestelfinales plaats. Caitlin had zich voor beide wedstrijden geplaatst.

Zaterdag mocht ze zich laten zien tijdens de meerkampfinale 3e divisie. Ze liet mooie oefeningen zien, vooral op de brug en vloer werden deze beloond met hoge cijfers. In het eindklassement mocht Caitlin een 7e plaats laten optekenen. 
Zondag werden de toestelfinales afgewerkt en ook hiervoor had Caitlin zich geplaatst op haar favoriete toestel: de brug.  Ze moest als eerste haar oefening presenteren en dat is uiteraard altijd even pittig. Ze wist haar zenuwen zeer goed in bedwang te houden en turnde een keurige brugoefening welke de jury beloonde met een 11.700. Daarna was het afwachten totdat alle turnsters hun oefening hadden laten zien, zenuwslopend spannende minuten voor Caitlin én trainster.  Aan het einde bleek haar brugoefening goed genoeg te zijn voor de 3e plaats en mocht Caitlin de bronzen medaille in ontvangst nemen.