Quick Stick - Wijchen 0-1

Heerenveen - HEERENVEEN - Quick Stick moest dit weekend aantreden tegen de dames van Wijchen. Ondanks dat deze ploeg momenteel onderaan de ranglijst staat, wist Quick Stick dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden.

Wijchen verliest telkens maar met een gering verschil en heeft punten weten te pakken van Phoenix en Bully, resp. nummer 1 en 2 van de competitie.
Wijchen opent de wedstrijd goed met een paar kansen. Quick Stick staat sterk te verdedigen en pakt het vervolgens aanvallend goed op, met in de 8e minuut een fraai uitgespeelde kans door Sanne-Lies en Jetske de Wolff. Helaas eindigde dit schot op de paal.
Met name het middenveld van Quick Stick krijgt de ruimte van Wijchen, waardoor Quick Stick voornamelijk in balbezit is. In de 28e minuut staat Wijchen met 10 man door een groene kaart, echter weet Quick Stick in deze fase niet te scoren. De grootste kans voor Quick Stick kwam vlak voor rust met 2 aanvallers voor de keeper, echter werd de bal voor het goal langs geschoten
Met 0-0 starten beide ploegen fel aan de tweede helft. In de 40e minuut werd Marieke Nieuwe Weme in haar aanval getackeld wat een strafbal opleverde. Helaas werd deze niet verzilverd door Iris Waterlander.
Wijchen gaat door met het fysiek spel en komt wederom met een man minder door een groene kaart.
Quick Stick is in deze fase aanvallend de betere partij, maar weet door sterk verdedigend werk van Wijchen niet te scoren.
Zelfs met het doorschuiven in postitie van verdedigster Joyce ten Wolde, wilde de goal niet vallen. Ook de twee strafcorners voor Quick Stick wilden er niet in. Wijchen profiteert daarentegen wel van een verkregen strafcorner. Dit werd tevens de einduitslag van 0-1.
Quick Stick blijft met deze uitslag op de vierde plaats.
Volgende week speelt Quick Stick de uitwedstrijd tegen Bully.