,Een vrolijk optreden’

HEERENVEEN - Vrouwenkoor de Feanwiven uit Heerenveen was de afgelopen week uitgenodigd om deel te nemen aan het Leek Art Festival in het Engelse plaatsje Leek, onder de rook van Manchester.

De aanleiding van deze uitnodiging was een gezamenlijk concert dat drie jaar geleden werd gegeven in het Terbantster Tsjerkje door de Moorland Voices uit Leek en de Feanwiven uit Heerenveen. Er was nu dus sprak van een tegenbezoek.

De Feanwiven reisden vorige week met busmaantschappij Effe Weg via Rotterdam Europoort en Hull naar Leek.

In aanwezigheid van de plaatselijke burgemeester Mrs. Rebecca Doren vond zaterdagavond na een gezamenlijke repetitie het concert plaats in een overvolle Trinity Church.

Door het enorme verschil van repertoire en uitstraling van de beide koren werd het een afwisselende en succesvolle avond. De Feanwiven besloten hun optreden met de voor de Friezen overbekende Wâldsang. Gevolgd door het gezamenlijk gezongen, voor de Engelsen overbekende Water of Tyne.

Het Engelse publiek was enthousiast over het concert. Na afloop ontving dirigent Jelly Meijer de complimenten van de burgemeester voor het kleurrijke en vrolijke optreden. Dit werd gevierd met een afterparty en een buffet dat speciaal was vervaardigd door de leden van de Moorland Voices.

Ook op de veerboot lieten de Feanwiven op de heen- en terugweg flink van zich horen en dat werd door de medereizigers gewaardeerd.