Talkshow De Voorbeschouwing sluit seizoen af

HEERENVEEN - Talkshow De Voorbeschouwing sloot zondagmorgen alweer het tweede seizoen af. Ook deze vierde aflevering werd gehouden in Grand-cafe ’t Gerecht in Heerenveen. Meer dan 70 bezoekers volgden de gesprekken die presentator Frank van Hout, bijgestaan door tafeldame Jose vande Hoef, ook nu weer in goede banen leidde.

De vier vaste onderdelen: kunst en cultuur, sport, Heerenveense ondernemers en politieke zaken kwamen allemaal weer over het voetlicht. .

Yoram Ish-Hurwitz, pianist en artistiek leider van het Oranjewoud Festival hield een warm pleidooi voor dit festival dat begin juni voor de vijfde keer wordt georganiseerd. Tijdens dit festival wordt “de proeftuin” de ontmoetingsplek voor jong en oud. De Belg Lieven Bertels, artistiek leider van “Leeuwarden-Fryslân 2018” was speciaal uit Belgie naar Heerenveen gekomen en onderstreepte het belang van het Oranjewoud Festival.

Staatssecretaris Jetta Klijnsma (PvdA) van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, hield een betoog over de participatiewet. Het gaat volgens haar de goede kant op met creëren van banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Klijnsma: ,,Maar we zijn er nog niet.’’ Bedrijven, maar ook gemeenten zullen door haar worden “geport” om het doel, 125.000 mensen met een beperking aan het werk te helpen. Ook het feit dat mensen in onzekerheid leven wat hun pensioen betreft kwam aan de orde. Mensen moeten leren om te gaan met een grotere onzekerheid met betrekking tot hun pensioen, vond Klijnsma.

De staatssecretaris is en blijft optimistisch: ,,Natuurlijk is er onvrede, maar de PvdA blijft niet aan de zijlijn staan maar neemt zijn verantwoordelijkheid, zowel gemeentelijk, provinciaal en landelijk, in goede en slechte tijden,’’ betoogde ze.