Overdracht survivalbaan De Knipe

DE KNIPE - Met een ferme handdruk en een Fries pakket is de overdracht van de survivalbaan door Y&S Sports Events aan survivalrunvereniging Pauwenburg een feit.

De vennoten Ydo de Vries en Sietse van der Mei, voorzitter John Groen en secretaris Paul Vlootman ondertekenden op de baan op Sportpark De Knipe het formele overdrachtsdocument.
Ydo de Vries -zelf verdienstelijk survivalrun wedstrijdatleet- is de nestor van de jaarlijkse run in De Knipe en mede-oprichter van de trainingsvereniging Pauwenburg.
Samen met Sietse van der Mei -eigenaar van Lopers Company Heerenveen- heeft hij de opvallende trainingsfaciliteit in de vorm van een wiel met spaken in bezit gehad. "We zijn in 1997 begonnen in de achtertuin van mijn ouders met een eigen gemaakte hindernis om te kunnen trainen met een kleine groep fanatiekelingen. Survivalrun was nog helemaal nieuw. Er was niets. Daarna hebben we bij zorgboerderij It Wolwêzen een baan gehad, maar sinds 2010 hebben we een vaste plek tussen voetbal en korfbal in op Sportpark De Knipe. Nu is er ieder weekeinde ergens in Nederland en België een run, zijn er ongelooflijk veel trainingsgroepen en wordt ook het zusje van survivalrun, de obstacle courses en mudruns, steeds populairder. Sommige runs zitten op de eerste inschrijfdag vol,'' aldus Ydo. .
John vult aan: "Pauwenburg groeit als vereniging nog steeds en is qua leden even groot als de andere gebruikers van het sportpark. We mogen hun velden gebruiken en dat is hartstikke mooi. Maar we zijn nu ook groot genoeg om de baan in eigen beheer te nemen. En omdat we nu met de gemeente het gebruik van de grond onder de baan regelen, is dit een heel natuurlijk moment."
Sietse: "Als je wat te bieden wil hebben voor je leden, dan moet je samen aan de vereniging bouwen en iedereen erbij te betrekken. Pauwenburg is daar nu rijp voor."
Paul: "We doen het goed. Dat blijkt wel uit het feit dat Sietse’s zoon Tobias vorig jaar Nederlands jeugdkampioen is geworden."
"Natuurlijk blijven we enorm betrokken bij de sport en de vereniging,''  vervolgt Ydo, ,,maar er lonken ook nieuwe uitdagingen zoals de ultra-trails, lange-afstand-lopen door de vrije natuur.''  Ydo’s droom is de trail rond de Mont Blanc te lopen van meer dan 100 kilometer. "Een mens moet een uitdaging hebben.''