Nationale Schoolhockeycompetitie 2016

HEERENVEEN - Op 15 april organiseert hockeyclub HHC Quick Stick voor de derde achtereenvolgende keer een voorronde van de Nationale Schoolhockeycompetitie.

Dit jaar organiseert Quick Stick de voorronde voor de categorie meisjes jong. Terwijl in 2015 de voorronde voor de categorie jongens jong aan Quick Stick werd toegewezen. Het evenement is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. Dit jaar wordt voor de 14e keer de Nationale Schoolhockeycompetitie landelijke georganiseerd.
Naast Quick Stick, worden er op 49 andere locaties in Nederland voorrondes gehouden. De competitie is verdeeld in vier categorieën: meisjes jong & oud en jongens jong & oud. In totaal doen ongeveer 700 teams mee aan dit evenement; zij vertegenwoordigen 220 scholen.
Schoolhockey op Quick Stick
Quick Stick is er trots op dat zij dit jaar opnieuw door de KNHB is aangewezen als organisator van een voorronde van de Nationale Schoolhockeycompetitie in Noord Nederland. Vrijdag 15 april strijden tien scholen met in totaal zo’n 140 meisjes om het kampioenschap in deze voorronde van meisjes jong. Dit is de categorie van meisjes van 12 tot 14 jaar afkomstig van scholen uit: Groningen, Haren, Veendam, Stadskanaal, Steenwijk en Heerenveen.
De deelnemende teams worden vrijdag 15 april om 9.00 uur ontvangen bij Quick Stick, It Hegestik 11 in Heerenveen. De eerste wedstrijden beginnen vervolgens om 9.30 uur en zullen tot ongeveer 16.30 uur duren.
De winnaar van de voorronde meisjes jong gaat door naar de finaledag op 13 mei in Amsterdam.