Bornego-leerlingen worden bijgepraat over verkiezingen

HEERENVEEN - Zondag 10 april verwelkomen Bornego-leerlingen acht Amerikaanse leeftijdsgenoten met hun begeleiders op Schiphol. Een week lang zijn de Amerikanen te gast bij gezinnen in en rond Heerenveen.

 Het bezoek is voorlopig de laatste ontmoeting tussen leerlingen van het Bornego College en de Rensselaer Highschool uit Albany. Gedurende zes jaar ontmoetten de leerlingen van beide scholen elkaar in het najaar tijdens een educatieve zeiltocht met de Half Moon, replica van het oude VOC-schip de Halve Maen. Nu de Half Moon sinds vorig jaar in Hoorn ligt, zit zo’n zeiltocht er voorlopig niet meer in.  

Verkiezingen Tijdens hun verblijf in Nederland is er van stil zitten geen sprake. Zo zullen de Amerikanen hun leeftijdsgenoten op Bornego Lyceum op dinsdag 12 en donderdag 14 april bijpraten over het Amerikaanse schoolsysteem en de Amerikaanse verkiezingen. Een mooie gelegenheid voor de Friese scholieren om de Amerikanen te vragen naar hun beleving van deze verkiezingen.

Half Moon Niet alleen brengen de Amerikanen de Bornego-leerlingen wat bij. Andersom is zeker ook het geval. Zo staat er maandagmiddag een bezoek gepland aan de molen Welgelegen in Heerenveen waarna er op Bornego Junior pannenkoeken worden gebakken. Een bezoek aan Amsterdam mag niet ontbreken: dat gebeurt woensdag en op vrijdag gaat de reis naar Hoorn.

Daar zal natuurlijk een kijkje worden genomen op ‘hun’ Half Moon en het Westfries Museum. Zaterdag maken ze tot slot kennis met het wad tijdens een wadlooptocht en dan is het zondag al weer tijd voor het afscheid.