Bijzonder jubileumconcert van Jan de Roas Sjongers

Heerenveen -  NIEUWEHORNE - Twintig jaar geleden werd in Nieuwehorne het mannenkoor de Jan de Roas Sjongers opgericht. Ter gelegenheid van dit vierde lustrum wordt op zaterdag 23 april een jubileumconcert gegeven in het plaatselijke dorpshuis De Kiekenhof.

 NIEUWEHORNE - Twintig jaar geleden werd in Nieuwehorne het mannenkoor de Jan de Roas Sjongers opgericht. Ter gelegenheid van dit vierde lustrum wordt op zaterdag 23 april een jubileumconcert gegeven in het plaatselijke dorpshuis De Kiekenhof.

Het bijzondere van dit concert is dat het koor de wereldpremière brengt van drie liederen. Het betreft hier gedichten van Geart Jabiks van den Berg (1886-1954), oud-veehoeder, medewerker van de Tram in Lemmer, winkelman in Oudehorne, amateur-archeoloog en dichter. De gedichten zijn op muziek gezet door Sitta Bosman uit Bontebok, dirigente van de Jan de Roas Sjongers. Naast begaafd pianiste is zij ook een voortreffelijk componist en arrangeur.

 Op het zeer gevarieerde programma staan verder bestaand repertoire en een reeks liederen, die speciaal voor dit lustrumconcert zijn ingestudeerd. De meer dan dertig mannen van de Jan de Roas Sjongers vormen een koor dat liederen zingt in veel stijlen en genres en in veel talen en dialecten, zoals het Fries, Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Russisch, Jiddisch, Samoaans en Zuid-Afrikaans.

Het koor wordt standaard muzikaal begeleid op piano, accordeon en contrabas. Voor dit jubileumconcert is de begeleiding uitgebreid met een celliste, drummer en de gitaargroep de Capodastro’s uit Oldeberkoop. Voorts verlenen twee gast-zangeressen hun medewerking.

 Het concert vindt plaats op zaterdag 23 april in dorpshuis de Kiekenhof in Nieuwehorne en begint om 20.00 uur. Kaarten kunnen worden besteld via de telefoonnummers 0513-541961 en 0513-541515, of via de e-mailadressen janheida50@hotmail.com en edejong@henet.nl