Winst voor Quick Stick

Heerenveen - HEERENVEEN - Quick Stick trad met een gedeelde eerste plaats aan tegen de nummer 5 van de competitie Leusden. Dit is de enige tegenstander in deze competitie waarvan Quick Stick heeft verloren. 

Quick Stick begon de wedstrijd in een aanvallende opstelling met een extra middenvelder. Dit zorgde voor hoge druk waar Leusden in het begin moeite mee leek te hebben. In de 28ste minuut wist Quick Stick de bal rond de 23 meter lijn te onderscheppen. Na een goed uitgespeelde aanval via Jetske de Wolff, wist Marieke Nieuwe Weme de 1-0 te scoren in de korte hoek.
Na de rust begon Leusden sterk en wisten al na 5 minuten de gelijkmaker te maken 1-1. Er trad een onrustige fase aan voor Quick Stick waarin Leusden ook een aantal corners kreeg, maar niet wist te benutten. Halverwege de tweede helft zat Leusden erg dichtbij de 1-2, maar verdedigster Lisan ten Berge wist de bal van de lijn te halen.
Quick Stick kwam terug door hard te werken en begon weer kansen te creëeren. Waaronder een mooie steekpass van Joyce ten Wolde op Marieke Nieuwe Weme die het doel wist te vinden. Echter de scheidsrechter zag een verdedigende fout van Leusden en besloot een strafcorner te geven. Deze corner ging met een hard schot van Anna Wildeboer via een verdedigende stick van Leusden in de kruising, 2-1.
Met nog 2 minuten speeltijd op de klok was Quick Stick de gelukkige winnaar  van dit duel.
Over twee weken speelt Quick Stick de derby uit tegen Leeuwarden, die erom bekend staat op eigen veld geen punten weg te geven. Dit zal een bepalende wedstrijd worden voor het behoud van de koppositie van Quick Stick.