Heerenveen steelt punt van De Graafschap

Heerenveen - VANDAAG, 16:25 VOETBAL

VANDAAG, 16:25
Heerenveen speler Morten Thorsby juicht na het maken van de 0-1 ANP PRO SHOTS
De Graafschap heeft de goede lijn van de afgelopen weken niet kunnen doorzetten tegen sc Heerenveen. De ploeg uit Doetinchem speelde weliswaar beter dan de Friezen, maar verloor desondanks met 1-0. Door die nederlaag is De Graafschap weer hekkensluiter in de eredivisie. Tot de aftrap op de Vijverberg was het het weekend van de degradatiekandidaten. Cambuur, Excelsior, Willem II én Roda JC hadden allen gewonnen, waardoor De Graafschap wist wat het toe doen stond om niet weer op de gevreesde achttiende plek terecht te komen: winnen.
De Graafschap-speler Robin Pröpper (l) in duel met Henk Veerman van HeerenveenANP PRO SHOTS
Cas Peters van De Graafschap (blauw-wit) in duel met Heerenveen-speler Jerry St. JusteANP PRO SHOTS
Andrew Driver moest geblesseerd het veld verlatenANP PRO SHOTS
Vincent Vermeij had in de eerste minuut al de kans om De Graafschap op 1-0 te zetten, maar hij schoot van dichtbij op de voet van Erwin Mulder. Ook Cas Peters, Nathaniel Will en nogmaals Vermeij vonden Mulder op hun pad. Een handsbal van Joost van Aken in zijn eigen strafschopgebied werd niet gezien door arbiter Kevin Blom. Heerenveen bleef door die gemiste kansen in leven, maar speelde zelf niets klaar in de eerste helft. De gasten speelden inspiratieloos en op een schot van Henk Veerman na, kwam de ploeg niet in de buurt van Hidde Jurjus. Na rust was de eerste kans wel direct raak. Morten Thorsby schoot raak uit de rebound, na een gekraakt schot van Veerman.

De Graafschap weer laatste

Door die tegengoal was het geloof op een goed resultaat plotseling weg bij De Graafschap. De 'Superboeren' werden op een kans voor Nathan Kabasele niet gevaarlijk meer. De Graafschap verloor daardoor niet alleen de wedstrijd, maar werd ook de verliezer van het weekend werd.