Schoolkinderen schrijven brief over toekomstdromen

DE KNIPE -   Komende maandag zullen ongeveer 75 kinderen van de Compagnonsschool in De Knipe in lange stoet naar de brievenbus in het dorp wandelen om daar een zelf geschreven brief aan hun ouders op de bus te doen.

Het schrijven van deze brief maakt onderdeel uit van het traject van De Schoolschrijver. Gedurende een periode van een half schooljaar hebben drie groepen van de Compagnonssschool (4/5, 6 en 7) wekelijks Schoolschrijver Janny van der Molen - zelf ook Knypster - een uur lang in de les om leesvaardigheid en woordenschat te vergroten en talent te ontwikkelen.
Het overkoepelende thema van de Schoolschrijverslessen is ‚Ik heb een droom’. Dat thema komt direct en indirect terug in de boeken, verhalen, gedichten en opdrachten die De Schoolschrijver de kinderen aanreikt. Om ook het creatief schrijven daarover een impuls te geven, zullen de kinderen allemaal een brief aan hun ouders schrijven over hun dromen voor de toekomst. PostNL is zo van de actie gecharmeerd dat ze alle kinderen een postzegel cadeau geeft.