Cheque voor stichting otteropvang Rietnymf

MUNNEKEBUREN - De Stichting Otteropvang Rietnymf in Munnekeburen ontving een cheque van 1250 euro uit handen van Lambert Smit, president van de Lionsclub Wolvega e.o.

Eind november organiseerde deze serviceclub, samen met de Serviceclub Weststellingwerf en met een financiële bijdrage van de Rotaryclub Wolvega, een avond voor dit goede doel. Er werd uitleg gegeven over de Rietnymf en Otteropvang.
De bekende wereld motorreiziger Sjaak Lucassen hield toen een boeiende inleiding en de entreegelden waren voor het goede doel.. ‘Leven op twee wielen’ vertelt het verhaal van deze motorfanaat, een gewone man die de dagelijkse sleur aan de kant zette en koos voor de vrijheid van de wijde wereld.
Met de tijd als zijn vriend zwierf hij bijna vijf jaar letterlijk de wereld rond. Hij deed daarbij 75 landen aan, legde bijna 250.000 kilometer af en beleefde ontelbare avonturen op zijn Yamaha R1 supersportmotor. Inmiddels is er een boek verschenen en een documentaire gemaakt.
Het bedrag wordt hoofdzakelijk besteed voor camera’s bij het otteropvang-station, zodat ook de bezoekers aan de Rietnymf  de otters op een beeldscherm kunnen gadeslaan. De otters moeten daar in alle rust verblijven.