Jubileumeditie Night of the Koemarkt wordt groot spektakel

Heerenveen - Heerenveen - De 20-ste editie van de Glasblazers Night of the Koemarkt (24, 25 en 26 juni) belooft dit jaar een flink spektakel te worden.

Het wordt een driedaags evenement met bekende namen als Martijn Fischer, Glennis Grace en Edwin Evers.
Maar ook Ferry van Leeuwen, Nick Bult, Martin van der Starre en  De Glasblazers zelf zullen hun steentje bijdragen aan de feestvreugde.
Het programma werd woensdagavond officieel bekend gemaakt tijdens een druk bezochte netwerkavond voor sponsors in restaurant De Koningshof. Het muziekfeest gaat vrijdagavond 24 juni al van start met een optreden van coverband The Originals.  Zaterdagmiddag staat het traditionele dweilfestival op het programma, maar ditmaal zullen er meer dweilorkesten aan deelnemen. De eerste tien zijn inmiddels ingeschreven.
De avond is uiteraard gereserveerd voor het Promsconcert en zoals gezegd zullen daar grote namen als Glennis Grace en Martijn Fischer opdraven.
Op zondagmiddag volgt een bijzonder optreden van de koninklijke Marinierskapel. Dirigent Peter Kleine Schaars was tijdens de sponsoravond in De Koningshof te gast om samen met Jan van Erven vragen te beantwoorden van spreekstalmeester Frank van Hout. Schaars verklapte dat zijn kapel geheel gratis optreedt en dat gastvocalisten Tony Neef en Siegrid Hof uit eigen zak betaald worden. En dat allemaal uit liefde voor de muziek. ,,De Night of the Koemarkt is een mooi traditie en die willen wij graag steunen,'' aldus de majoor-dirigent.
Om de aanwezigen alvast een voorproefje te geven van de op stapel staande jubileumeditie van de Night of the Koemarkt zorgde Martin van der Starre voor wat muzikaal vuurwerk. Hij schroomde niet om daarbij op de tafels te klimmen.
Harry de Jong