SC Heerenveen wint Friese derby met 0-1

Heerenveen -  HEERENVEEN  - Sc Heerenveen heeft de Friese derby gewonnen. In Leeuwarden werd het 0-1 dankzij een wonderschone treffer van Arber Zeneli. 

De zege was niet onverdiend. Cambuur knokte voor wat het waard was, maar de betere kansen waren voor de gasten. Met de winst in Leeuwarden sloot sc Heerenveen een geweldige week af die drie zeges opleverde.
Van de vooraf gevreesde Leeuwarder storm was in sprake. Integendeel, het was sc Heerenveen dat goed begon en verzuimde om meteen een harde tik uit te delen. De gasten kregen in tien minuten tijd twee levensgrote kansen. Nadat Zeneli doelman Nienhuis al tot een redding had gedwongen, verschenen na een hoekschop drie Heerenveners vrij voor de Leeuwarder goalie. Helaas eindigde de inzet op de benen van Nienhuis. Even later kreeg Larsson op aangeven van Zeneli een vrije schietkans, maar ook hij vond Nienhuis op zijn weg. SC Cambuur kwam er niet aan te pas. De eerste kans van de thuisclub ontstond pas na 20 minuten voetbal. Het was Byrne die Vloet diep stuurde. Otigba was de nieuwe aanwinst van Cambuur even kwijt, maar gelukkig lepelde Vloet de bal over. Na de kans veranderde het spelbeeld wel, de Leeuwarders namen meer initiatief en werden dreigender. De betere kansen in de slotfase waren voor sc Heerenveen. Larsson schoot na een solo naast, een inzet van Thorsby na een fraaie aanname met de borst miste ook de juiste richting en een kopbal van Van Aken verdween voorlangs. Zo bleef het na 45 minuten 0-0 in Leeuwarden. SC Cambuur kwam de tweede kwam de tweede helft sterk strek uit de startblokken en kreeg uit twee vrije trappen van Overgoor kansjes, maar het was sc Heerenveen dat scoorde. Thorsby stuurde Zeneli diep, de Zweed trok naar binnen en liet de bal met een ziedend schot in de kruising verdwijnen, 0-1. Even later werd Veerman door Cavlan diep gestuurd, de Volendammer werd echter iets te veel naar buiten gedwongen en schoof de bal voorlangs. SC Cambuur ging op jacht naar de gelijkmaker. De thuisploeg drong aan, was agressiever en won de meeste duels. De gasten moesten terug, maar echte grote kansen kregen de Leeuwarders niet. Het was een mindere fase van sc Heerenveen, dat niet in staat was de bal in de ploeg te houden. Larsson kreeg nog wel een kans, maar schoot op het lichaam van Te Vrede die voor Veerman in de ploeg was gekomen. Cambuur nam risico’s en gaf ruimte weg. Dat leverde sc Heerenveen een grote kans op de 0-2 op. Larsson ging er op links vandoor en vond Slagveer. De invaller die voor doelpuntenmaker Zeneli was gekomen, miste echter de rust om het af te maken. Ook de rebound van Te Vrede leverde geen treffer op. Gescoord werd er echter niet meer zodat de winst naar sc Heerenveen ging. Bron: Sc Heerenveen