Valentijn-actie in Museum Heerenveen

HEERENVEEN - Van dinsdag 2 t/m zondag 14 februari 2016 kunnen tortelduifjes elkaar op eigentijdse wijze de liefde verklaren in een romantische setting in het Heerenveen Museum.

De maker van de meest lieflijke, romantische foto wint een waardebon ter waarde van 50 euro. Deze waardebon is ter beschikking gesteld door juwelier Popma en Popma, dé toonaangevende juwelier in Heerenveen en omgeving.
  Maak voor of met één geliefde een foto in de speciale Valentijns setting in het Heerenveen Museum. Deze setting is gratis toegankelijk. E-mail je beste foto naarmarketing@heerenveenmuseum.nl. De maker van de meest romantische of lieve foto wint de waardebon ter waarde van EUR 50,00 te besteden bij juwelier Popma en Popma. De winnaar wordt op 16 februari bekend gemaakt. De romantische huzaar ILU4E: een moderne liefdesbrief geschreven in de zogenoemde ‘Twittertaal’. De vertaling luidt: ‘I love you for ever’, oftewel ‘Ik hou van jou voor altijd’. Deze vijf tekens tellende code staat in schril contrast met de weelderige minnebrieven van weleer. Zoals een bijna 200 jaar oude liefdesbrief uit de collectie van het Heerenveen Museum. Deze brief is geschreven door een onbekende, waarschijnlijk Friese huzaar. Niet alleen de tekst maar ook de vormgeving maakt de liefdesbrief bijzonder. Onze huzaar ontpopt zich tot een waar grafisch ontwerper met een haast origami-achtig gevouwen kunststukje. In de hoeken legt hij zijn diepste romantische gedachten vast.   De romantische huzaar schreef in de met lieflijke tekeningen verfraaide brief de volgende woorden: Zolang de heldere sterren en zilveren blaker het firmament verlichten Zolang de zon van het oosten naar het zachte westen schijnt Zal nooit mijn hart veranderen, vergaat mijn liefde niet Ik blijf u steeds beminnen al was ik van u af Ik verander nooit van zinnen, maar min u tot in het graf   Kijk voor meer informatie op: www.heerenveenmuseum.nl of bel naar 0513 62 34 08