Nieuwe bestemming voormalig ABN AMRO pand Wolvega

WOLVEGA - Het voormalige bankgebouw van ABN AMRO aan de Van Harenstraat in Wolvega krijgt een nieuwe bestemming. Het bankgebouw staat al enkele jaren leeg en wordt in de volksmond ook wel een ‘rotte kies’ in de Van Harenstraat genoemd.

Ten Veen 2wielers, met vestigingen in Oldemarkt en Steenwijk, opent binnenkort in het voormalige bankgebouw ook een nieuwe vestiging in Wolvega. De sleuteloverdracht is op 8 februari. Het is de bedoeling dat de aanpassing en inrichting van het pand ongeveer vijf weken gaan duren. Er komen moderne technieken op tweewieler gebied, maar de winkel wordt laagdrempelig.
De tweewielerzaak bestaat inmiddels al zeventig jaar. Ten Veen 2wielers kent zijn oorsprong van direct na de Tweede Wereldoorlog. 'Opa' Klaas ten Veen en zijn broer Koop begonnen toen met de verkoop van fietsen. Later is het bedrijf door zijn zoon Kor en vrouw Jannie overgenomen. Toen heette het bedrijf nog Firma Ten Veen, in 1987 kwam hun zoon Klaas in het bedrijf. In 1999 werd de fietsenwinkel van de familie Hoogma in Steenwijk aangekocht. In 2002 hebben Klaas en zijn vrouw Christien de bedrijven volledig overgenomen en de naam veranderd in Ten Veen 2wielers.