Bert Jonker wint eerste Gouden Plak

HEERENVEEN - De eerste winnaar van de Gouden Plak van Heerenveen is Bert Jonker, directeur/eigenaar van Clafis Ingenieus.

De prijs is een blijk van waardering voor die persoon of organisatie die (het afgelopen jaar) op bijzonder positieve wijze een bijdrage heeft geleverd aan de doorontwikkeling, het positieve imago en de promotie van Heerenveen. Jonker ontving de Gouden Plak - een initiatief van de vereniging Heerenveen ’n Gouden Plak en gemaakt door Atelier De Bron uit Heerenveen - vandaag uit handen van burgemeester Tjeerd van der Zwan tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Posthuis Theater.
Hoewel van oorsprong een Groninger, is Bert Jonker een Heerenvener in hart en nieren. Zijn bedrijf Clafis is inmiddels een toonaangevende organisatie met vestigingen door het hele land, maar blijft de thuishaven in Heerenveen trouw. Zijn visie, ondernemerschap, doorzettingsvermogen en sportiviteit zet Jonker echter niet alleen voor zichzelf in, maar ook voor vele andere organisaties in Heerenveen. In het pand in de oude Technische School worden ook kansen voor andere Heerenveense ondernemers gecreëerd. Schaatsen - dé Heerenveense sport bij uitstek – blijft zowel nationaal als internationaal op hoog niveau door het eigen Clafis schaatsteam. Bovendien zet Jonker zich met verve in om Thialf hét schaatshart van de wereld te laten blijven en is hij voorzitter van de Businessclub Thialf. Daarnaast is hij onder andere bestuurslid van Ondernemerskring Heerenveen en in de vereniging Heerenveen ‘n Gouden Plak actief in zowel het dagelijks bestuur als de creatieve denktank de Gideonsbende. Door dit alles draagt hij op Gouden wijze bij aan de doorontwikkeling, het positieve imago en de promotie van Heerenveen en is hij volgens de jury met recht de winnaar van de eerste Gouden Plak. De Gouden Plak - die vanaf nu ieder jaar door de burgemeester tijdens de nieuwjaarsreceptie wordt uitgereikt – is een initiatief van de vereniging Heerenveen ’n Gouden Plak. Deze vereniging heeft als doel er samen voor te zorgen dat de regio Heerenveen ’n Gouden Plak is om te wonen, werken, ondernemen en bezoeken. Nu én in de toekomst. De activiteiten van ’n Gouden Plak zijn aan de ene kant gericht op het samen versterken van 'het product' Heerenveen en aan de andere kant op het samen sterker promoten en op de kaart zetten van Heerenveen.