Cheque voor Jarige Job

WOLVEGA -  Op de maandelijkse vergadering van Ronde Tafel 182 Wolvega is maandagavond in Hotel Holland Inn een cheque van € 1.500,- uitgereikt aan Stichting Jarige Job.

Dit zijn de opbrengsten van de jaarlijkse kerstbomenverkoop, de wijnverkoop en het kerstconcert wat is gehouden I.s.m. de brassband Euphonia in Wolvega.
Het honorarium van Euphonia is ook geschonken aan deze stichting. De ronde tafel wil de inwoners van Weststellingwerf bedanken die dit mede mogelijk hebben gemaakt.
De ronde tafel 182 steunt stichting Jarige Job omdat er in Nederland ruim 65.000 kinderen hun verjaardag niet kunnen vieren. Gewoon omdat er thuis te weinig geld is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen zij geen cadeautje, hangen er geen vrolijke ballonnen en kunnen ze niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek.
Marijtje Swart gaf een toelichting over deze stichting. Jarige Job maakt een einde aan dit verjaardagsleed en trakteert kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving op een leuke dag. Jarige Job geeft geen geld maar een verjaardagsbox met alles erop en eraan. Zoals versiering, traktaties voor de klas en de leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau.
Foto: voorzitter Rudmer Sijbesma reikt de cheque uit aan Marijtje Swart van Jarige Job (Foto: Lenus van der Broek)