Woningbouw op terrein Renbaanschool

Heerenveen - NOORDWOLDE  – De gemeenteraad van Weststellingwerf is  unaniem akkoord met de ontwikkelingslocatie en beeldkwaliteitsplan van het terrein van de voormalige Renbaanschool in Noordwolde.

Het heeft wat lang geduurd, maar na langdurig overleg met de Woningstichting Weststellingwerf haakte deze af, omdat er geen vraag is naar hogere huurprijzen van woningen in Noordwolde.
Aanleiding
De locatie van de voormalige Renbaanschool aan de Renbaanstraat wordt herontwikkeld met woningbouw. Door middel van een wijzigingsplan wordt de realisatie van woningen in het plangebied mogelijk gemaakt. Beoogd wordt de projectmatige ontwikkeling van 16 rijenwoningen en een 7-tal vrijstaande woningen.
Ook woningen voor starters
Bureau Bügel en Hajema Adviseurs uit Leeuwarden heeft in opdracht van de gemeente een plan ontworpen aan de Paardendreef/Renbaanschool. Het betreft zogenaamde rijenwoningen en een aantal vrijstaande woningen.
Deze woningen zijn vooral bedoeld voor starters op de woningmarkt. In het plan is ook opgenomen een speelplek voor de kinderen en extra parkeervoorzieningen. De grond is in eigendom van de gemeente.
Eind augustus wordt nog een inloopavond georganiseerd. De gemeente stelt de datum nog vast. Daarna wordt het wijzigingsplan vastgesteld. De prijzen van de bouwkavels variëren van 133 tot 165 euro per m2, exclusief BTW.
(Foto: Lenus van der Broek)